Bronzana medalja za vranjskog maratonca na Prvenstvu Srbije

Foto: AK Vranjski maratonci

Na Prvenstvu Srbije na 10.000 metara na stazi koje je održano u Sremskoj Mitrovici treće mesto zauzeo je Kristijan Stošić, najbolji pojedinac u Atletskom klubu Vranjski maratonci. Iako je trka održana na stazi koja baš i ne odgovara maratoncu sa juga Srbije, Stošić je doneo novo odličje u Vranje.

Jedini takmičar vranjskog kluba popeo se na postolje na Prvenstvu Srbije, a kako kažu u vranjskom klubu, trčao je na stazi koja mu, kao maratoncu, baš i nije odgovarala.

Iako se radilo o stazi srednje dužine što i ne odgovara našem takmičaru, budući da je Kristijan Stošić posvećen učešćima na polumaratonima i maratonima jer zahteva drugačiji koncept treninga, zabeležena je još jedna medalja na državnom prvenstvu Srbije. Ovoga puta Kristijan je osvojio treće mesto odnosno bronzanu medalju za vranjski sport – kažu u klubu.

Prvo mesto osvojio je Miloš Malešević, dok je drugi bio Ognjen Stojanović.

Želeo bih da se zahvalim ljudima iz grada i kluba koji me prate u svakom smislu i koji dosta pomažu da se ostvare ovakvi rezultati. Prezadovoljan sam što se Vranje ponovo upisalo u istoriju atletike na još jednom državnom prvenstvu, a ovoga puta u drugoj disciplini, odnosno na 10.000 metara – rekao je Stošić.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Nevena Jovanović, druga je bila Aleksandra Kostadinović, dok je treća Biljana Kiradzijeva.

Južne vesti

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *