Ðurić: Vidovdan je koren današnje SrbijeDirektor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je Vidovdan, 28. jun, koren postojanja današnje Srbije.

„Pre 631 godinu naši preci na Kosovu polju (u sukobu sa Osmanlijama) nisu prihvatili ropstvo i okupaciju. Oni su žrtvovali svoje živote da bi živela ideja slobodne i samostalne srpske države. Štiteći srpstvo, srpski vitezovi i junaci predvođeni slavnim knezom Lazarom štitili su u to doba i biološki opstanak drugih naroda i država na našem kontinentu“, istakao je Ðurić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je „već 631. godinu Vidovdan simbolizuje stradanje i žrtvu, ali i nadu i opstanak, i nemirenje sa nestajanjem“.

„Pomalo mi je teško što ovog Vidovdana prvi put za osam godina neću fizički biti na našem Kosovu i Metohiji. Nema sumnje biću tamo srcem i mislima. Vidovdan je za nas Srbe svetionik, bio i biće. Državne institucije Srbije, Predsednik i Vlada nastaviće da čuvaju i štite opstanak našeg naroda na Kosmetu, očekujući i boreći se za mirnije i slobodnije Vidovdane“, zaključio je Ðurić.

Informer.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *