Brzo, lako i jednostavno, a ukusno. I zdravo, što je takodje bitno!
Potrebni sastojci:
- 3 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
- So i začini po ukusu
Postupak pripreme:
Na ulju prodinstajte sitno seckani crni i beli luk. Dinstajte par minuta, uz mešanje, da omeknu i blago porumene.. U medjuvremenu očistite tikvicu, pa isecite na komade željene veličine. Možete da izrendate ili isečete na kockice.
Dodajte luku pa prodinstajte zajedno do 1 minut. Postepeno ulijte vodu, otprilike 1 litar, manje-više u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate, i od toga koliku gustinu želite. Ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.
Tikvica je brzo gotova, več kroz nekih 5-10 minuta fino omekne. Tada, po želji, možete da ispasirate tako da dobijete krem čorbu.
Sledi zaprška – pomešajte jaje i pavlaku pa dodajte u čorbicu i energično promešajte da se sve fino sjedini. Ostavite da ukrčka još 1-2 minuta, pa sklonite sa ringle. Na kraju dodajte začine.
Ovako pripremljena čorba može da se jede i topla i hladna, odlična uz pašče integralnog hleba, malo sira i dosta sveže salate.
Prijatno!
Receptopedija