Gurmanske ćufte

Sastojci:

  • 2 kom. crnog luka
  • biber
  • 4 češnja belog luka
  • 2 kom. jaja
  • 250 gr junećeg mlevenog mesa
  • 100 gr slanine
  • 150 gr prezli
  • peršunov list
  • 5 gr mešavine začina
  • 250 gr svinjskog mlevenog mesa
  • so po želji
  • 500 ml ulja

Priprema:
U većoj posudi pomešajte obe vrste mesa, dodajte sitno iseckan crni luk, beli luk i peršunov list, jaja, prezle.
Rukama umesite smesu za ćufte.
Potom dodajte slaninu isečenu na sitne kockice, mešavinu začina, so i biber.
Dobro sjedinite sve sastojke.
Rukama oblikujte loptice, te ih pržite na vrelom ulju 10-12 minuta i okrećite ih – sve dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Gurmanske ćufte servirajte uz sos od paradajza i krompir pire.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *