Mlada Natalija iz Bujanovca osvojila 3. mesto na Takmičenju za frankofonu pesmuUčenica Stručne Škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca Natalija Nikolić, osvojila je treće mesto na Takmičenju za frankofonu pesmu, koje je održano u Nišu prethodnog vikenda u orgnizaciji Studentskog centra Niša i Francuskog instituta.

Od stručnog žirija dobila najviše ocene kako za pevanje tako i za odličan izgovor francuskog. Zadovoljna je svojim nastupom, osvojenim trećim mestom i kako sama kaže, ovo je za nju jedno divno iskustvo.

Foto: Privatna arhiva

Konkurencija jeste bila jaka, ali sam bila blizu prvog mesta. Trebalo je da poradim na scenskom nastupu, jer se i to ocenjivalo pored pevanja i izgovora. Volim muziku i jezike, posebno francuski i sanjam o Parizu od malena. Svakako ću nastaviti da radim na pevanju jer se ispostavilo da imam talenat, a naravno nastavljam i sa učenjem. Možda sledeće godine probam ponovo – dodala je ona.

Ove godine je konkurencija bila veoma ozbijna u kojoj se predstavilo ukupno 14 talentovanih mladih iz cele Srbije.

Natalija je jedina učesnica sa juga Srbije koja je došla do polufinala. Kako kaže profesorka francuskog Olivera Filipović koja je Nataliju zajedno sa kolegom, profesorom muzike Nemanjom Brankovićem pripremala za takmičenje, Natalija je svoj Okrug, grad i školu predstavila u najboljem mogućem svetlu.

Profesorka Olivera dodala je i da je ovo veliki uspeh i potvrda, ne samo za Nataliju već i za celu školu ali je takodje i podstrek njoj i njenim kolegama da nastave sa dobrim radom.

Više od 1000 mladih učestvovalo je na ovom takmičenju od početka njegovog održavanja, učesnici se predstavljaju sa jednom pesmom koja je na francuskom jeziku, a ocenjuje ih žiri koji je sastavljen od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika. Učesnici pevaju bez matrice, uz pratnju simfonijskog orkestra.

Takmičenje za frankofonu pesmu u Srbiji se organizuje još od 2004. godine.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *