Počela gradnja postrojenja za otpadne vode u VranjuVRANJE, 10. februar 2020. (PČINJSKI 017 – PORTAL) Radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda počeli su danas u Vranju u prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorana Mihajlović, a projekat treba da bude gotov do februara 2021. godine.

Mihajlović je rekla da se ulaže 32 miliona evra u komunalnu infrastrukturu u Vranju i da će sve biti završeno do kraja 2021. godine, što podrazumeva projekte za vodosnabdevanje, prečistače otpadnih voda i regulisanje čvrstog otpada.

Otpočelа је izgradnjа postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju. Reč je o kapitalnom projektu za ovaj grad, koji se realizuje uz pomoć i podršku Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ukupna vrednost fabrike za prečišćavanje otpadnih voda iznosi 11,7 mil EUR , a rok za završetak radova je februar 2021. godine. Od ukupnog iznosa, 95% je grant KfW banke, a 5% sredstava izdvaja lokalna samouprava, navodi se na sajtu Grada Vranja.

– Završetkom projekta, Vranje će dobiti postrojenje izuzetno bitno i značajno za građane, održivi razvoj grada i uređenje oblasti zaštite životne sredine. Kao lokalna samouprava završili smo izgradnju svih dovodnih kolektora koji se protežu kroz grad Vranje, ali i iz Vranjske Banje – rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.Direktor Nemačke razvojne banke KFW u Srbiji Arne Gos rekao je da se ovim projektom rešava jedno od značajnih ekoloških pitanja za grad Vranje.

– Zajedničkom saradnjom doprineli smo poboljšanju prečišćavanja otpadnih voda i u budućnosti ćemo sa vama raditi na rešavanju pitanja čvrstog otpada. Od 2000. godine do sada uloženo je gotovo 2 mlrd EUR u razvoj Srbije – rekao je Gos.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da će Vranje biti kompletno uređeno u oblasti komunalne infarstrukture.

– U komunalnu infrastrukturu ukupno se ulaže 32 mil EUR, kako u vodosnabdevanje, tako i u prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda.

U okviru svoje posete Vranju, Mihajlovićeva je obišla i završne radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti.

– Očekujemo da krajem marta uručimo i prve ključeve. U Vranju se gradi 186 stanova, a bilo je preko 200 prijava – rekla je.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *