Počelo polaganje prijemnog ispita, na niškim fakultetima mesta za 4.713 brucoša

Polaganje prijemnog ispita za upis na fakultete niškog Univerziteta, počinje danas i trajaće do 5. jula, a na prvoj godini osnovnih akademskih studija mesta ima za 4.713 brucoša, od čega  3.203 za one na budžetu i za 1.510 samofinanasirajućih.Kao i svake godine veliko interesovanje vlada i sada za studijske programe Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu kao i za studije na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

“Filozofski fakultet u Nišu i ove godine upisuje 620 brucoša, 300 na budžetu i 320 samofinansirajućih”, kaže dr Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

“Već drugog dana prijavljivanja prešli smo broj od 800 kandidata”, dodaje ona.

Prijemni ispit će biti organizovan u skladu sa propisanim merama

“Kandidati koji polažu prijemni ispit moraće da imaju maske, a fakultet je već obezbedio dovoljan broj maski”, kaže dr Natalija Jovanović. “Ispoštovaćemo sve naložene standarde, između kandidata će biti određena distance. Jako nam je važno da zaštitimo naše zaposlene i studente”.

Na isti način biće organizovani ispiti i na ostalim fakultetima. Dekan Mašinskog fakulteta u Nišu kaže da su spremni za buduće brucoše.

“Tokom vikenda dezinfikovane su sve prostorije na fakultetu u kojima će boraviti kandidati koji polažu prijemni, ali i profesori”, kaže Nenad T. Pavlovic, dekan Mašinskog fakulteta.

Upis studenata na svim fakultetima mora biti završen do 17. jula kako bi informacija o broju upisanih i broju preostalih mesta Univerzitetu bili dostavljeni do 20. jula. Za one koji u junskom upisnom roku ne upišu željeni fakultet, moći će ponovo da konkurišu u drugom upisnom roku početkom septembra.

Jugmedia

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *