Proba male mature tek posle UskrsaMinistar prosvete Mladen Šarčević poručio je da će prolećni raspust za osnovce i srednjoškolce biti skraćen, pa će trajati 4 dana a ne 10 kako je prvobitno planirano.

On je dodao da će nakon Uskrsa biti organizovana onlajn proba male mature.

Školskim kalendarom predviđeno je da prolećni raspust traje od 11. do 20. aprila, međutim, Šarčević ističe da u vanrednim okolnostima ne treba prekinuti nastavu koja je organizovana na daljinu pa je u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić uneo izmene u školski kalendar.

– Svi će imati pauzu od četiri dana za verske praznike. Za hrišćanski deo to je veliki petak, subota, Vaskrs i vaskršnji ponedeljak. Ta četiri dana će biti emitovani sadržaji iz verske nastave – rekao je ministar

Neradni dani biće od 17. do 20. aprila (od petka do ponedeljka) dok je za sve ostale dane organizovana je nastava na daljinu putem televizije prema najavljenom rasporedu.

Kako bi se smanjilo širenje virusa, kao i usled vanrednog stanja zbog kog se nastava odvija na daljinu, probna mala matura koja je trebalo da se održi 27. i 28. marta je pomerena za period posle Uskrsa i biće održana u onlajn formi.

– Mi ćemo najverovatnije posle uskršnjih praznika organizovati probu male mature. Očekujem da će roditelji odigrati dobru ulogu, jer je i njima bitno da vide koliko njihovo dete zna – dodao je Šarčević.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *