Sneg na jugu, posao za putarePrvi sneg u ovoj godini nije iznenadio putare u Nišu, Pirotu, Vranju, Leskovcu i Prokuplju, ali je teško prohodan put kod Surdulice, a pojedine autobuske linije ka selima kod Svrljiga i u Pčinjskom okrugu su skraćene.

Sneg koji je počeo da pada tokom srede uveče, naterao je Zimsku službu Niša na ulice. Kako kaže Stojan Spasić, šef Zimske službe, ekipe su od sinoć na terenu.

Radili smo noćas u gradu sa 10 vozila i sada smo na terenu sa 10 vozila, imamo četiri radne mašine. Ulice prvog i drugog stepena su očišćene, sada radimo ulice trećeg i četvrtog stepena. Bačeno je 76 tona soli, a radimo i dalje. Topi se sneg, lakše je, a sada su nam prioritet ulice trećeg i četvrtog stepena – kaže Stojan Spasić.

I u selima i okolini se čisti, kaže Spasić.

Na seoskim područjuma radi „AB putogradnja“ sa pet ekipa, idu ka prioritetnim mestima kao što su Cerje, Sečanica i Jelašnica. Ukupno imamo 15 ekipa Zimske službe i 4 radne mašine i svi radimo – dodaje Spasić.

U Vranju je padao sneg cele noći, a gradski putevi su prohodni, kažu u Zimskoj službi.

Još noćas je izašlo 5 kamiona da čiste, a otežan je saobraćaj prema planinskim selima, pa su otkazani autobuski prevoz za Krivu feju, Barelić i Vlase – kažu u Službi.

Surdulica, kaže meštanin koji radi u Vranju tri puta je gora od celog okruga. Jutros je dolazio na posao u Vranje i kaže da je prohodno, ali otežan saobraćaj.

Zimske službe su obišle sve putne pravce u Pirotu i okolini i kako kažu, nema mnogo snega.

Na pojedinim pravcima baca se so zbog niskih temperatura. U staroplaninskim selima Dojkinci, Jelovica i Rosomač će Šumsko gazdinstvo Pirot očistiti puteve – kažu u Zimskoj službi.

Na Staroj planini ima snega i do 20 cm.

Kako javlja novinarka sa terena, u Leskovcu nema problema zbog snega.

Prohodno je, nije palo mnogo snega – kaže novinarka.

Sneg koji je prethodne noći padao na teritoriji Topličkog okruga, za sada nije napravio veće probleme putarima, jer su državni putevi prvog i drugog reda prohodni, javlja novinar Južnih vesti, a nešto lošija situacija je u udaljenim planinskim selima na teritoriji grada Prokuplja, kao i u opštinama Blace i Kuršumlija.

Autobuski saobraćaj u Prokuplju funkcioniše na svim relacijama osim na putnom pravcu ka Donjoj Bresnici i Mikulovci. Kako saznajemo, ekipe su na terenu i očekuje se skora normalizacija i prohodnost i tog dela. Gradski saobraćaj funkcioniše normalno, kao i međugradski – javlja novinar.

Slična situcija je i u opštinama Blace i Kuršumlija, gde su ekipe na terenu i rasčišćavaju puteve ka planinskim selima na lokalnim putevima.

Iz JKSP „Svrljig“ kažu da su svi pravci prohodni, mehanizacija je na terenu, čiste se svi putni pravci po prioritetima, a na državnom putu Niš – Zaječar obavezna je zimska oprema i dodatni oprez preko Tresibabe i na prevoju Gramada.

Zbog ugaženog snega i leda na pojedinim putnim pravcima ka selima, neke autobuske linije su skraćene, dok autobus ka Drajincu ne saobraća. Oni koji putuju ka Vlahovu, moći će autobusom samo do Guševca, prevoza nema ka Popšici, a autobus koji ide ka selima Varoš i Palilula, putnike prevozi samo do Niševca – kažu sa autobuske stanice Nišekspresa u Svrljigu.

Kako čitaoci Južnih vesti javljaju, u Aleksincu ulice nisu očišćene.

Nisu stigli putari da očiste… Aleksinac pod ledom, ni trunke soli… vozimo reli – kaže čitateljka.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, maksimalna temperatura danas bi trebalo da bude 2 stepena.

Južne Vesti

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *