Stižu praznici i slavlja: Kako da pijete alkohol, a da se ne ugojiteBliže nam se novogodišnji i božićni praznici, a koji podrazumevaju više hrane, više alkohola i, samim tim, više kilograma.

Postoji nekoliko mudrih načina da uživate u alkoholnim pićima i ipak iznegnete gojenje. Evo i kako!

Desertno vino zamenite šerijem

Svi vole desertno vino nakon jela, međutim, jedna čaša ovog pića ima 118 kalorija. Umesto toga preporučuje se da uzmete čašu šerija koje ima svega samo 60 kalorija. Ova vrsta vina ima nešto veći procenat alkohola u odnosu na desertna, ali zato upola manje kalorija.

Bivoda Bujanovac

Kuvano vino sa zaslađivačem umesto šećerom

Zima i zimski praznici ne mogu se zamisliti bez kuvanog vina. A kad je reč o liniji, najgore kod ovog toplog, aromatičnog napitka jest količina šećera koja se koristi pri njegovoj pripremi (210 kalorija). Jednostavno, umesto šećera koristite veštački zaslađivač (145 kalorija)! Pojačajte malo začine kako bi se neutralisao specifičan ukus zaslađivača.

Bolje flašica piva, nego burence

Ako ste primetili da više pojedete kada imate veću količinu hrane pred sobom, isto tako ćete i više popiti ako vam je dostupna veća količina alkohola. Izraz „pivski stomak“ ne postoji bez razloga, pivo može značajno doprineti gojenju. Nauka je dokazala da nam je „lakše“ da dospemo piće u čašu nego da nakon završene boce otvorimo novu.

„Long Island Tea“ zamenite sa „Bloody Mary“

Koktel „Long Island Tea“ ima neverovatnih 400 kalorija, pa ako ste ljubitelj ovakvih vrsta pića bolje odaberite neki koji je manje kaloričan. Predlog je „Bloody Mary“ koji ima svega 125 kalorija, a ima vrlo slične sastojke. „Čaj“ kombinuje votku, džin, rum, tekilu, tripl-sek i kokakolu, dok „Meri“ se sastoji od votke, soka od paradajza, vuster sosa, tabasko sosa, celera, soli, bibera, i limunovog soka.

Zamenite tonik u džin-toniku

Dovoljno je samo da umesto „običnog“ tonika koristite gazirani sok bez šećera ili makar niskokaloričnu varijantu. Ne mora biti ni tonik, može i neki drugi sok koji po ukusu odgovara ovom gorkom piću. Običan džin-tonik sadrži 100 kalorija, a onaj koji je napravljen sa „lajt“ tonikom samo 60.

Mondo.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *