Štrudla sa jabukama



Umešeno, mekano testo u kombinaciji sa sočnim, slatkim jabukama.. Saznaćete već tokom pečenja kada se miris raširi po kući, a već pri prvom zalogaju ova štrudla će vam postati favorit. 

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu su:

Za koru..

  • 250 mililitara mlakog mleka
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera (+ 1 kašika brašna)
  • 500 grama brašna
  • 1 jaje
  • 100 grama otopljenog maslaca
  • Prstohvat soli

Za fil..

  • 3 veće jabuke
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 3 kašičice cimeta

Postupak pripreme:

U mlako mleko dodajte izdrobljen kvasac, kašiku šećera i brašna, pa dobro promešajte da se sjedine. Ostavite na toplom mestu, pored prozora ili peći, radijatora, da se kvasac aktivira. Kada zapeni spreman je.

U odgovarajućoj vanglici sipajte pšenično, meko brašno. Brašnu dodajte jaje, otopljen maslac i malo soli, zatim dodajte i aktivirani kvasac. Počnite sa mešenjem testa, najpre kašikom, pa kada postane gusto mesite sa rukama..

Testo bi trebalo da bude mekano, ali da može fino da se mesi. Testo ostavite u vangli, a nju prekrijte providnom folijom pa sačekajte da testo naraste. Takodje na nekom toplijem mestu ako želite da brže naraste.

Gotovo testo premesite na brašnjavoj površini, zatim podelite na dva ili tri jednaka dela, u zavisnosti od toga da li želite da vam štrudle budu manje ili veće, tanje ili deblje. Svaku jufkicu lepo oblikujte, pa prekrijte krpom i ostavite 10ak minuta da odmori – tako će se kasnije lakše razviti i testo će biti bolje.

U medjuvremenu dok čekate testo, jabuke očistite i izrendajte, pa pomešajte sa šećerom i cimetom po ukusu. Njima filujte testo pa umotajte u štrudlu.

Štrudle redjajte u obložen ili dobro podmazan pleh, pa pecite na 200 stepeni oko 20-30 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Gotova je kada testo fino porumeni. Izvadite iz rerne, umotajte ili prekrijte krpom pa ostavite da se ohladi – pošto se ohladi secite.

Prijatno!

Receptopedija

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *