UNICEF obezbedio zaštitnu opremu za SrbijuU Srbiju je stigao prvi deo zaštitne opreme koju je UNICEF, zajedno sa partnerima iz privatnog sektora i pojedincima, obezbedio u cilju podrške zdravstvenog sistema u borbi protiv virusa korona.

Oprema koja je pristigla sastoji se od skafandera, hirurških maski, zaštitnih ogrtača, hirurških rukavica, maski N95, vizira i zaštitnih kecelja a kompanije koje su svojim donacijama omogućile nabavku neophodnih sredstava su Telenor fondacija, Eurobanka, Vega IT Sourcing doo, Sberbanka, Steel Impex, Nova Communications i Tajfun Hil.

– UNICEF daje svoju punu podršku nacionalnim naporima da se zaštiti stanovništvo kroz nabavku kritično potrebne opreme za zdravstveni sistem, ali i obezbeđivanjem higijenskih sredstava za najugroženije porodice i decu. Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu – i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo. Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost, i u uslovima ekonomske neizvesnosti deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu. Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji – poručila je direktorka UNICEF u Srbiji, Ređina De Dominićis.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *