Vulin o kineskim stručnjacima: Ovaj put nismo sami

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa šestočlanim timom medicinskih eksperata iz Narodne Republike Kine, na Vojnomedicinskoj akademiji. Kineski stručnjaci u Srbiju borave sa ciljem da svojim znanjem i iskustvom pomognu našoj zemlji u borbi protiv virusa korona.

Vulin je nakon sastanka rekao da prijateljstvo koje su sklopili predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping obavezuje dva naroda i omogućuje im da sarađuju i budu otvoreni i pouzdani jedni prema drugima.

– Naše čelično prijateljstvo sada se pokazuje u ovim teškim trenucima. Uz pomoć Narodne Republike Kine, znanjem njihovih lekara, medicinsku i tehničku pomoći, mi ponovo imamo nadu. Možemo da verujemo da ćemo se izboriti sa ovim strašnim virusom i da ćemo to uraditi bolje, brže, efikasnije nego što bismo to mogli da uradimo sami – rekao je ministar.

On se u ime Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i svih građana Srbije zahvalio medicinskim stručnjacima iz Kine što su napustili svoje porodice, prijatelje i zemlju samo da bi pomogli našem narodu i došli da budu jedni od nas.

– Istorija je tako htela, oni se nalazi ovde na dan kada je pre 21 godinu počela agresija NATO pakta na našu zemlju. Tada smo bili sasvim sami i evo danas kada se ponovo suočavamo sa nevidljivim i strašnim neprijateljem od koga možemo da nestanemo, vidimo da ovaj put nismo sami – naglašava Vulin.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *