Vulin o poslanici EU: Umesto da pomogne Srbiji, održala je lekciju o demokratijiMinistar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, poručio je poslanici EU Tanji Fajon da je dovoljno da ne odmaže u ovoj situaciji, nakon što je ona izjavila da korona virus nije izgovor za zaključavanje demokratije.

– Od gospođe Fajon smo očekivali da u Evropskom parlamentu zatraži da se Srbija po obimu i količini pomoći izjednači sa zemljama članicama. Umesto toga izvestilac za Srbiju, slovenački parlamentarac u EU održala nam je lekciju o demokratiji i objasnila zašto ne smemo da upravljamo svojim granicama – naglasio je Vulin

Fajonova je ocenila i da potpuno zatvaranje granica Srbije predstavlja veliki problem, na šta je ministar Vulin poručio da ona svoje dragocene savete nije morala da troši na Srbiju kao i da je mogla da „poduči zemlje članice EU da budu solidarne jedne prema drugima, kada je već nama zabranjenno da kupujemo medicinsku opremu iz Evropske unije“.

– Ako gospođu Fajon u Evropskoj uniji niko ne sluša i ako ne može ništa da nam pomogne, bićemo joj zahvalni da nam ne odmaže, od nje je i to velika pomoć – poručio je ministar.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *