164 pozitivnih na korona virus u Pčinjskom okruguPrema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje od 428 testiranih na virus korona u Pčinjskom okrugu pozitivno je 164 osobe. Doktor Branislav Stojnev iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju, kaže da se beleži porast učestalosti obolevanja od virusa korone i da uglavnom dominira stanovništvo srednje životne dobi i stariji građani.

Broj pozitivnih u Pčinjskom okrugu se ne smanjuje. Epidemiološka situacija u Vranju i dalje vanredna ističe dr Branislav Stojnev.

Dr Stojnev kaže da uglavnom oboljeva stanovništvo srednje životne dobi i stariji građani.

Situacija je takva da doktori apeluju da je potrebno obavezno nositi masku kako bi sprečili širenje virusa i pridržavati se svih mera koje preporučuje Krizni štab grada Vranja. Stojnev navodi da pacijenti koji imaju lakšu kliničku sliku upućuju na kućno lečenje, dok sa srednje teškom i težom kliničkom slikom pacijenti se smeštaju na bolničkom lečenju.

Ono što ističe doktor je da je vrlo važna imunizacija kao specifična mera prevencije koja je sada dostupna i dodaje da osobe nakon mesec dana od preležene virusne infekcije mogu da se vakcinišu.

Izvor: Vranjska plus

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *