Veliki broj prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila prijavljenih tokom kontrole policije


Tokom pojačane kontrole saobraćaja autobusa i teretnih vozila, utvrđeno je da je više od polovine vozača počinilo prekršaje, a najveći broj se odnosio na prekoračenje vremena upravljanja vozilom i tahograf, sopšteno je iz MUP-a.

Saobraćajna policija je od 13. do 19. juna, kao deo velike ROADPOL međunarodne akcije, u kojoj je učestvovalo 30 evropskih zemalja članica ove organizacije, na srpskim putevima kontrolisala ukupno 13.486 vozača autobusa i kamiona, a otkriveno je 8.260 prekršaja.

Od 1.460 kontrolisanih vozača autobusa, prekršaj je počinilo njih 727. Od tog broja, 301 vozač je sankcionisan zbog prekršaja koji se tiču vremena upravljanja i tahografa, 281 zbog prekršaja u vezi sa dokumentacijom vozača i autobusa, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisan 121 vozač.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji policijskih uprava u Kragujevcu, Subotici i Jagodini.

Od kontrolisanih 12.026 vozača teretnih vozila, prekršaj je učinilo 7.533, od kojih su 2.113 vozača sankcionisana zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, 1.115 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisan 931 vozač.

Njih 299 sankcionisano je zbog prekoračenja brzine, a iz saobraćaja je isključen 31 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i pet vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog tehničke neispravnosti ili nepropisno obezbeđenog tereta iz saobraćaja su isključena 24 teretna vozila.

Najviše vozača teretnih vozila sankcionisano je na teritoriji policijske uprave u Šapcu, Nišu i Subotici.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *