4 vežbe uz kojih ćete moći da vratite staru liniju

Ako ste se u poslednje vreme ugojili, nema razloga da budete uznemireni. Uz pravilnu ishranu i određene vežbe, za kratko vreme ćete se vratiti u normalu.

Ove vežbe su odlične za kukove, butine i stomak, a to su oblasti u kojima se najčešće skupljaju masne naslage, a koje se najteže otarasiti.

Činjenica da se leto bliži kraju ne znači da morate da prepustite svoje telo na milost i nemilost, već pređite na posao:

1. Čučnjevi

Raširite noge u širini aviona i uzmite dve bučice, a zatim ispružite ruke ispred tela. Dok radite čučnjeve, odnosno dok se spuštate, držite ruke pravo ispred sebe. Ostanite kratko u tom položaju, a zatim se vratite u početni položaj. Uradite 2 seta od po 20 ponavljanja.

2. Podignite noge

Zauzmite početni položaj na takav način da se spustite na kolena i držite se za dlanove. Uzmite bučicu u levu ruku, a zatim podignite desnu nogu unazad tako da bude u liniji sa leđima. Zatim držite levu ruku sa strane dok ne bude u visini ramena. Zadržite nekoliko sekundi, a zatim se vratite u početnu poziciju. Uradite 20 ponavljanja, zatim promenite stranu i uradite još 20.

3. Korak napred

Napravite korak napred levom nogom. Uzmite tegove i okrenite dlanove napred. Zatim se spustite na pod savijajući desno koleno i držite nogu paralelnu sa podom, dok je leva noga pod pravim uglom u odnosu na pod. Istovremeno podignite ruke tako da vam laktovi čine ugao od 90 stepeni. Zadržite nekoliko sekundi i vratite se u početnu poziciju. Uradite 20 ponavljanja, promenite stranu i uradite još 20.

4. Vage sa bočnim osloncem na rukama

Stanite uspravno, uzmite tegove i spustite ruke uz telo. Polako se savijte napred dok podižete levu nogu unazad. Sada su vaše ruke dole prema podu i to je početni položaj. Iz ove pozicije podignite ruke u stranu. Uradite 5 takvih ponavljanja, a zatim promenite stranu. Ovu vežbu nije lako izvesti, ali uz malo vežbe i redovnosti naći ćete način da održite ravnotežu

Izvor: Crnobelo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *