Ovaj tip žene muškarci vole i ne ostavljaju

“Nađi ženu koja te čini da se osećaš više živim. Ona ti neće učiniti život savršenim, ali će biti beskrajno zanimljiviji. A onda je voli svime što u tebi postoji” (Gejl G. Roper).

Nekad davno, čula sam priče kako muškarci ne ostavljaju svoje partnerke zbog zgodnijih žena, već zbog onih koje su im zanimljivije.

Ovo je ipak široka generalizacija. Svakako je tačno i da muškarci ostavljaju svoje surpuge ili partnerke i zbog mlađih i verovatno (njima) atraktivnijih partnerki. Ljubav može da iščezne. To je tačno.

Kako sam rasla i postajala žena, a život pružao više prilika za opažanje, sticanje iskustva i samoposmatranje, počela sam da verujem da muškarce zaista privlače žene koje su interesantnije.

Sad sam sve više ubeđena da bi muškarac pre ostavio svoju partnerku zbog neke koja je interesantnija nego fizički privlačnija, a to je zato što me je život naučio o složenosti muškaraca.

Što sam više saznavala o sebi kao ženi, sve više sam shvatala da su muškarci izuzetno duboka bića. Oni jure svoje ciljeve, a dovoljno sam ih posmatrala da bih shvatila da im se dopadaju žene koje pokreću sopstvene strasti.

Da znate, dobro proživljen život može da bude jako inspirativan. Dobro proživljen život promoviše radoznalost o onima koji ga zaista žive.

Muškarci su radoznali. Oni vole da tragaju za ženama i love žene koje imaju svoje samopoštovanje.

Evo nekoliko stvarčica koje sam naučila od muškaraca o tome šta ženu čini zanimljivom.

1. Žena koja zna šta hoće i ne boji se da to kaže naglas

Prošli su dani kad se ženama savetovalo da budu oprezne i da svoju pamet drže u tajnosti. Konverzacija više nije beskrajni krug u kojem se priča samo o tome šta je muškarac postigao ili zna. Svaki muškarac vredan naše pažnje umiraće od želje da čuje šta mislimo.

Da pojasnim, žene koje su sposobne da svoju mudrost iznesu na lak način su osobe od kojih se lakše uči. Prodorna, sarkastična konverzacija nije ono što se traži. Iskrena, otvorena diskusija je čvrsta osnova veze između muškarca i žene.

Namamite muškarca svojim intelektualnim darom sa lakoćom koja odgovara složenošću vašeg uma. Rekla sam to već jednom, ali treba ponoviti. Jak um je seksi i obara muškarca s nogu.

Citiraću Čimamndu Ngoui Adiči: “Naravno da me ne brinu plašljivi muškarci. Tip muškarca kog ću ja uspeti da zaplašim sigurno nije tip koji će mi se dopasti”.

2. Žena koja se dobro oseća u svojoj koži

Naporno ste radile za svoje najbolje izdanje. Ne plašite se da pokažete tu svoju moć. Ali, nemojte ni da se razmećete. Ne pokušavajte da se takmičite sa muškarcima, za tim nema potrebe.

Samopouzdanje nije isto što i kur*enje. Samopouzdanje ne galami naokolo o sebi, već njegova suština odiše na tih način.

Neka vaša jedinstvena ličnost i dostignuća govore sama za sebe. Neka dođu do izražaja kroz način na koji se ophodite, na način na koji slušate muškarca. Verujte mi, muškarci obožavaju žene koje su spremne da iz duše podele sa njima nešto i isto tako da ih saslušaju.

Iako muškarci vole da se nadmeću u raznim oblastima života, nije im baš zabavno da se sklanjaju u stranu pred ženom koja je odlučna da dokaže da mu je jednaka. Pokažite im svoju istinu. Poštujte njihovu. I ostavite to tako.

3. Žena koja brine o sopstvenim interesovanjima

Moj partner i ja se ne slažemo kao dva oka u glavi. On je ostvaren sportista… Ja baš i nisam. Naš muzički ukus se razlikuje, retko putujemo zajedno, a opet smo čvrsto povezani kao ljubavnici i prijatelji.

Zašto?

On zna da ću ja da se bavim svojim stvarima bez obzira na potrebu da budem sa njim. Uopšte nije bitno da li nam se interesovanja podudaraju. Mi smo zapravo posvećeni podržavanju jedno drugog u našim odvojenim poduhvatima.

Pravi je kompliment kad čujete muškarca da kaže kako ga vaše ideje i interesovanja zanimaju.

Zaintrigirajte um muškarca i raspalite njegovu radoznalost o vama i ješće vam iz ruke.

Naravno da ima i dana kad ne želim da radim ništa osim da sedim pored njega i zaboravim na sve svoje hobije. Miksujte. Budite radoznali i saznajte šta pokreće vašeg muškarca i zaokupite mu pažnju svojom misterioznošću.

Da citiram Anai Nin: “Neprijatelj ljubavi nikad ne vreba spollja, nije muškarac ili žena, već ono što nam nedostaje kod nas samih.”

4. Žena koja zna da primi i uputi kompliment

Imala sam prijateljicu koja je večito bila stidljiva kad je dobijala komplimente. Bila je neobično privlačna, vragolasta i pametna, ali nikad nije znala da primi kompliment, a njeni momci (bilo ih je više od jednog prim. aut.) nikad nisu razumeli zašto se jogunila dok su izražavali svoje divljenje.

Imala je sve, ali nije verovala u sebe. Muškarci više vole da dele komplimente nego da kupuju cveće. Oni tragaju za onim veselim osmehom kad vam govore šta vide u vama. Može da bude frustrirajuće kad vam neko stalno vraća poklone.

Dakle, ako nameravate da budete jako interesantni, uživajte u priznavanju. Dajte mu znak da ste svesni svoje snage i da se ne stidite da je pokažete.

I ne zaboravite da nisu svi muškarci imuni na komplimente. Još nisam upoznala nijednog koji nije voleo da ih čuje. Sve dok je iskren kompliment, muškarac će to znati da ceni.

5. Žena koja vodi računa o sebi

Ovo mislim u svakom pogledu. Kad podelimo sebe na delove, misleći kako je jedan vredniji naše pažnje u odnosu na ostale, gubimo divan balans u onome što nas čini ljudima. Mi jesmo od krvi i mesa, i možda nam vekovima govore kako izgled nije bitan, ali se ja sa tim ne slažem.

Posmatrala sam dve žene koje je bog nagradio prirodnom lepotom.

Obe rade naporne poslove. Jedna uvek izdvaja vreme za sebe, kupuje sebi stvari kad ide u šoping za porodicu, i u globalu brine o svom izgledu. Druga je odlučna da pokaže kako izgled nije važan, već samo duhovno i emotivno stanje.

Nije u pitanju ni nedostatak novca ni vremena. Ona svom suprugu želi da se predstavi takvom kakva zaista jeste. Nije ni da ne želi, ni da ne zna šta treba da radi. Odlučna je da njen partner prizna kako izgled nije važan. Njen stav se zasniva na tome kako će je voleti bez obzira na sve. Piše Moj kontakt.com

I on će je zaista i voleti, ali je usput izgubio interesovanje za nju.

Ona se žali kako gleda druge žene. On priznaje da je izgubio interes.

Svaki vaš deo je bitan muškarcu. I deo koji mu okupira srce i deo koji mu okupira um, ali i onaj zbog kojeg želi da strgne odeću s vas.

Ne kažem da morate da budete u štiklama i negližeu kad dođe kući s posla. Samo tvrdim da će muškarac ostati zainteresovan ako se i vi interesujete za svoj izgled.

Nije tačno da ljubav i seks blede kod svih parova. Oni koji i dalje održavaju žar u spavaćoj sobi su i te kako interesantni i zainteresovani.

I za kraj da citiram svoju majku: “Jedna je stvar uhvatiti muškarca, Monika. Sasvim druga je zadržati ga.”

Izvor: Moj kontakt.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *