Održano Republičko takmičenje iz fizike u vranjskoj Gimnaziji

Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju domaćin je Republičkog takmičenja iz fizike. Oko 520 učenika iz 80 škola iz cele Srbije imaće priliku da se upoznaju, druže i pokažu svoje znanje, dok će najbolji pobediti. Pred sam početak takmičenja otkrili su nam da su se temeljno pripremali i da očekuju dobre rezultate.Republičko takmičenje iz fizike otvorila je zamenica gradonačelnika Vranja, Zorica Jović.

Izuzetno smo ponosni na rad Gimnazije „Bora Stanković“ i na to da ova obrazovna ustanova ima tu čast i privilegiju da bude domaćin jednog ovakvog takmičenja. Ponosni smo i na sve naše talentovane učenike koji postižu uspešne rezultate. Ova deca su budućnost kako Vranja, tako i cele Srbije”, naglasila je zamenica gradonačelnika.

Prisutnima se obratila i direktora vranjske Gimnazije, Suzana Mišić Stanković, koja je učenicima poželela puno sreće.

Slika ispred škole je božanstvena. Zahvaljujući podršci lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Vranja, dr Slobodanom Milenkovićem uspeli smo da organizujemo takmičenje. Gimnaziju „Bora Stanković“ danas predstavljaju tri učenika”, izjavila je direktorka ove obrazovne ustanove.

Otvaranju takmičenja prisustvovali su brojni učenici sa svojim profesorima iz svih krajeva naše zemlje, predstavnici Društva fizičara Srbije, kao i zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Gimnazija „Bora Stanković“ u ovoj godini obeležava 142 godine od osnivanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *