49. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština prisustvovali su i zvaničnici sa Pčinjskog okruga


Pod radnim nazivom ,,Strateški pravci jačanja loklane samouprave u Republici Srbiji”, u Beogradu je održana 49. Skupštinu Stalne konferencije gradova i opština.

Na održanom skupu prisustvovali su zvaničnici sa Pčinjskog okruga, ali i opština iz cele naše zemlje. Iz vranjske gradske uprave čast da prisustvuju i glasaju imali su Zorica Jović, zamenica gradonačelnika sa saradnikom Dušanom Aritonovićem načelnikom gradske uprave. U ime opštine Trgovište Skupštini je prisustvovala i glasala predsednica opštine Miljana Stojanović Zlatković. Izbornom procesu prisustvovao je i Nebojša Arsić predsednik opštine Medveđa.

Na ovogodišnjoj skupštini vršio se izbor novog rukovodstva, predstavljanje i usvajanje izveštaja o radu za 2021.godinu, potpisivanje sporazuma o dodeli sredstava u okviru projekta ,, Inicijativa za inkluziju faza 3” i razmena mišljenja oko daljeg unapređenja rada lokalnih samouprava. U prisustvu najviših predstavnika lokalnih samouprava, državnih organa, diplomatskog kora i međunarodnih institucija, održani su i izbori za najviše organe SKGO i razmatrani dokumenti od strateškog značaja za rad ove organizacije.

Godišnje skupštine, koje organizuje SKGO, su od velikog značaja za razvoj lokalnih samouprava u Republici Srbiji i odlična prilika da se sa ostalim gradovima i opštinama razmene iskustva i zajednički sarađuje u raznim oblastima.

Foto i izvor: Fb profil Službe za odnose sa javnošću opštine Trgovište

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *