5 aromatiziranih voda u kojima će svi uživati


Leto je, a znamo da je voda naš najbolji saveznik za vreme vrućina.

Ukus vode, odnosno njen nedostatak ukusa, može nas ponekad okrenuti slatkim sokovima koji su puni šećerom. Umesto toga, dodajte vodi malo voća i bilja i učinite je neodoljivom.

Krastavac + menta

Želite se osećati mirno i opušteno? Nakon ove aromatizirane vode imaćete osećaj kao da ste upravo napustili wellness centar. Hrskavi krastavac savršeno se upotpunjava s osvežavajućom mentom, koja je prirodno umirujuća supstanca te može jako brzo ukloniti mučninu. Takođe, budući da krastavac sadrži uglavnom vodu pružiće odličnu hidrataciju vašem telu.

voda-s-krastavcem-i-mentom

Jagoda + borovnica + kupina

Kada se sledeći put suočite s “jednim od onih dana” dodajte ovu trojku u svoju vodu i tako na jednostavan (i ukusan) način podignite nivo energije. Bobičasto voće bogato je vitaminima, vlaknima i antioksidansima, jača vaš imunološki sastav, redukuje upalne procese i pomaže sistemu za varenje.

 Borovnica + lavanda

Pod stresom ste? Ubacite ova dva sastojka u svoje piće! Lavanda ne samo što odlično miriše već pomaže kod anksioznosti i nesanice, zato vam trenutno može popraviti raspoloženje. S druge strane, vitamini i ostale hranljive materije u borovnicama (poput magnezijuma i vitamina C) takođe mogu smanjiti količinu stresa, a bogate su i vlaknima koja pomažu prilikom snižavanja krvnog pritiska.

aromatizirane-vode

Limun + maline

Razdražljivi ste? Probajte dodati ovaj dinamični dvojac u svoju vodu. Limun smanjuje stres i pomaže smiriti telo i um, dok su maline odličan izvor vitamina C koji podiže vaš imunološki sistem. Dodatna prednost je i njihov sladak ukus (iako ne sadrže puno šećera).

Narandža + šipurak

Ova kombinacija bogata je antioksidansima i hranjivim materijama. Šipurak je odličan za srce i pomaže u snižavanju krvnog pritiska i holesterola. Takođe, može pomoći pri ublažavanju simptoma depresije. Poput šipurka, i narandže su dobre za srce, jer se bore protiv virusnih infekcija, smanjuju mogućnost za razvijanje dijabetesa pomažu i sistemu za varenje.

Pijete li dovoljno vode tokom letnih dana? Dodajete li joj ponekada voće? 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *