79 godina od formiranja Osme srpske udarne brigade

U prisustvu velikog broja građana i brojnih gostiju, Trgovište je 08.03. obeležilo 79 godina formiranja osme srpske udarne brigade.

Upriličeno je okupljanje kraj spomenika na mestu formiranja brigade.

Minutom ćutanja odata je počast svim poginulim borcima Osme srpske brigade.

Vence i cveće položile su delegacije opštine Trgovište na čelu sa predsednikom Nenadom Krstićem, Vlade Republike Srbije na čelu sa državnim sekretarom u Ministarstvu građevinarstva Draganom Stevanovićem i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Republike Srbije, poštu su odali i predstavnici MUP-a Trgovište, SUBNOR-a Vranje, SUBNOR-a Trgovište, SUBNOR-a mesne zajednice Batrovci, predstavnici Ujedinjene srpske zajednice Kumanovo i opštine Kriva Palanka.

U nastavku obeležavanja održana je svečana akademija u Domu kulture kojoj su prisustvovale brojne zvanice uključujući i Ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića. Na svečanoj akademiji najpre o borbenom putu predaka i njihovoj hrabrosti govorio je predsednik Subnor-a mesne zajednice Batrovci Zoran Dragosavljević.

Ovom prilikom dodeljene su zahvalnice za saradnju i doprinos u očuvanju istorije kao i za svrsishodnu pomoć koju opština dobija radi lakšeg funkcionisanja.

Predsednik opštine Nenad Krstić uručio je zahvalnicu Ministru državne uprave i lokalne samouprave Aleksandru Martinoviću i predsedniku Subnor-a mesne zajenice Batrovci Zoranu Dragosavljeviću. U ime nagrađenih obratio se ministar Aleksandar Martinović.

Ovom prilikom prikazan je i film o borbenom putu Osme srpske udarne brigade.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *