Bioskop Sloboda POTPUNO URUŠEN

Kompletan krov bioskopa „Sloboda“ u centru Vranja, zajedno sa pločom, urušio se pre nekoliko dana.

Prema priči Marine Jaćimović, predsednice stambene zajednice zgrade u ulici Ive Lole Ribara koja se „lepi“ uz zgradu nekadašnjeg bioskopa, pad konstrukcije je prestravio stanare ove zgrade.


– To se urušava već godinama, ali je poslednji put tresak bio jak i zastrašujući.


Ostao je samo mali deo krova i dimnjaci za koje se plašimo da će takođe pasti i napraviti još veću štetu – navodi ona.

Prema njenim rečima, stanari se boje da urušavanje delova zgrade mogu da oštete njihove automobile parkirane oko zgrade, ali i da nekoga ozbiljno povrede.

To nije sve, postoji i opasnost od zaraze jer pacovi godinama gamižu po đubretu koje tu bacaju zaposleni u lokalima u Brankovoj ulici.

– Krajnje je vreme da se nešto preduzme jer ja stvarno ne znam ko će da nam nadoknadi eventualnu štetu koja može da nastane daljim urušavanjem.

Kada je seljen „Vranjski izlog“ u toj istoj zgradi, napravljen je nered u dvorištu koje je u vlasništvu naše stambene zajednice, tako da mi moramo još i da plaćamo čišćenje tog smeća – ogorčeno navodi Marina Jaćimović.   Njoj je tada rečeno da je plan da se na mestu nekadašnjeg bioskopa „Sloboda“ nađe takozvani Gnjilanski SUP, mada naša sagovornica navodi da je opšta želja da Vranje ponovo ima bioskop u samom centru grada.   Kako je, nakon višedecenijskog spora, sudskom odlukom čitava zgrada u čijem sastavu se nalazi i bioskop „Sloboda“ pripala Gradu Vranju, OK Radio je pokušao da sazna šta će gradske vlasti preduzeti po ovom, sada već gorućem problemu.

Ostatak vesti i VIDEO možete pogledati na sajtu: OK Radio.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *