Bosilegradski stonoteniseri ostvarili zapažene rezultate


Stonoteniseri kluba „Mladost“ iz Bosilegrada učestvovali su na međunarodnom stonoteniskom turniru Valentin Velkov-Lepez-Caribrod Open 2022″ koji je održan ovog vikenda u Sportskom centru Caribrod u Dimitrovgradu i osvojili tri odličja.

Prvig dana učešća su uzele mlađe kategorije, dok drugog dana turnira za odličja su se borili seniori,rekreativci i ostale starosne kategorije…

Klub su predstavljali Nikola Zaharijev (2. mesto) u kategoriji juniora koji je u finalu poražen od bugarina Georgija Evtimova koji nastupa za STK“Radnički“iz Niša koji se takmiči u Prvoj ligi, stoji u saopštenju kluba „Mladost“.

Borislav Grigorov (3. mesto) u kategoriji kadeta koji je poražen u polufinalu od bugarskog takmičara iz Vidina, ujedno i osvajača prvog mesta Preslava Nikolova. U istoj kategoriji takmičio se je i Miljan Mitkov ali nažalost zaustavljen je u četvrtfinalu.

U kategoriji mlađih kadeta naš klub su predstavljali Julijan Todorov koji je zaustavljen u četvrtfinalu i Dario Andonov koji je odličnim partijama stigao do trećeg mesta,jer je u polufinalu poražen od takmičara iz Sokobanje.

Kao trener i više sam nego zadovoljan,imajući u obzir da je već kraj takmičarske sezone i da smo polako spustili ritam treninga. Deca su zaslužila odmor posle naporne takmičarske sezone. Isto tako ova sezona je jedna od najuspešniji za naš klub, seniorska ekipa se je plasirala u Drugu ligu, mlađe kategorije su ostvarili zapažene rezultate što je jako bitno. Na državnoj rang listi imamo mini kadeta Nikolu Grigorova koji je 40 na rang listi za mlađe kadete,,Andrej Milanov je vicešapion STSCS u kategoriji mini kadeta itd…Miljan Ilijev je ostvario plasman na državno prvenstvo SIM koje će biti održano u Vrnjačkoj banji od 4 do 6 jula,isto tako plasirali su se i Vladana Zaharijev i Glorija Genov.Imamo i skoro 4 takmičara u TOP 12 STSCS u svojim kategorijama…Pomenuo bih i odlične rezultate sa Međunarodnog stonoteniskog turnira Andro u Nišu… Tako da ponosno kažem da sa prezadovoljan rezultatima, zalagenjem dece na treninzima i takmičenjima, jer po ovome naše vreme tek dolazi – naglasio je trener STK „Mladost“ Nikola Taleski.

Trener kluba je dodao da predstoji stonoteniserski kamp koji će se održati na Vlasini u periodu od 01. do 07. avgusta 2022. godine i u kome će učestvovati vrhunski treneri iz ovog sporta.

Foto: Fb profil Stonoteniserski klub „Mladost“ Bosilegrad

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *