Brankovci sledeće sedmice domaćini mobilnosti projekta “Steam-powered education”

Posle uspešne mobilnosti u Bugarskoj krajem marta, učenici osnovne škole „Branko Radičević“ u toku sledeće nedelje dočekaće partnere iz Bugarske i Turske.

Brankovci ce biti domaćini poslednje mobilnosti projekta “Steam-powered education” u okviru Erasmus+ programa.

Tema mobilnosti  “Science in nature” pruža mnogo mogućnosti za rad, učenje, sticanje novih saznanja i sve to kroz igru  i zabavu.

Učenike očekuju izazovni naučni ogledi iz domena hemije i fizike.

Nauka nije bauk, a oglede i eksperimente koje su nastavnici ove škole Marija Stojković i Slađan Kitanović pripremili upravo imaju za cilj da učenicima to pokažu.

Neizostavni deo STEAM obrazovanja je i umetnost pa će se tako održati i  radionica “Picasso faces” gde će se učenici upoznati sa kubizmom, Pikasom i crtati portrete pomoću najjednostavnijih geometrijskih figura.

Neće izostati ni ekološka radionica, “Indoor garden” na kojoj će učenici saditi dekorativno sobno cveće koje će kasnije krasiti prostorije škole “Branko Radičević”, razvijati ljubav prema biljakama i svest o značaju biljaka,  upoznati se sa karakteristikama i načinom održavanja biljaka koje sade, dok će kasnije razmnožavati ove biljke i nastaviti brigu o njima u sklopu ekološke sekcije.

Pored edukativne strane mobilnosti, nastavnici i učenici će partnerima pokazati i promovisati kako svoju školu i grad, tako i svoju zemlju.

Brankovci su spremni za goste i sa nestrpljenjem čekaju prestojeće druženje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *