Brnabić danas boravi na Kosmetu

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas će boraviti na Severu Kosova i Metohije gde će obići naš narod i razgovarati sa njima.

U direktnom obraćanju javnosti premijerka je istakla da joj je drago što je početna destinacija obilaska njene agende upravo područje KiM i da je dosad uvek bila i da će biti.

Odgovarajuči na pitanje novinara, ona je naglasila da se oseća „kao svoja na svome“ tokom prelaska administrativne granice i da iako su državni zvaničnici često tokom prošlosti bili sprečeni da borave na teritoriji naše južne pokrajine, radili isključivo u interesu srpskog naroda.

Ona ja izrazila spremnost srpske strane za iznalaženjem kompromisnih rešenja i dijaloga te da se nada da će privremene institucije u Prištini konačno početi da takođe budu posvećene dijalogu koji vodi konačnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i dugoročnog mira i stabilnosti.

Ona je podsetila da je Srbima na Kosmetu uskraćeno elementarno ljudsko pravo glasa, te da je Priština time pokazala da ne postoji vladavina prava i demokratije.

Premijerka je takođe naglasila da se moraju ispoštovati svi briselski sporazumi koje je dosad potpisala Priština, počevši od formiranja Zajednice srpskih opština. Ona je u tom pravcu apelovala i na zemlje garante da inistiraju na njihovoj potpunoj implementaciji.

U završnici obraćanja, predsednica Vlade je naglasila da je tu kako bi razgovarala šta su ideje i šta je to što dodatno može da se učini po pitanju razvoja infrastrukture, jačanja preduzetništva kod maladih kao i podsticaj malih i srednjih preduzetnika – stvaranja boljih uslova za život uopšte.

Foto: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *