Bujanovačka Banja: HIDROTERAPIJA – KUPANJE U TERMOMINERALNOJ VODI


Hidroterapija se sa uspehom primenjuje kod:

  • reumatskih stanja,
  • u rehabilitaciji sportskih povreda,
  • deformiteta i skolioze kičme,
  • paraliza i pareza,
  • dečije cerebralne paralize,
  • postraumatske kontrakture zglobova,
  • povreda i bolova u zglobovima i mišićima itd.

U Bujanovačkoj Banji hidroterapija se primenjuje na više načina:

Kupanje u bazenima – Temperatura termomineralne vode na izvorištu je 43 stepena, pa pre njenog korišćenja nije potrebno ni zagrevanje ni  hlađenje. Čovek koji se u njoj kupa povećava svoju  vitalnost i otpornost.

Kupanje u kadama – Temperatura vode u kadi podešava se prema pacijentu i potrebama terapije. Pacijenti pod kontrolom naših terapeuta izvode vežbe u vodenoj sredini  tj. hidrokinezi procedure koje u mnogome pomažu kod ojačavanja i povećavanja obima pokreta u povredjenom ekstremitetu.


Podvodna masaža – Pacijenti pod kontrolom naših terapeuta ulaze u hidromasažnu kadu, i imaju odgovarajući hidroterapeutski tretman u zavisnosti od dijagnoze i prirode bolesti. Hidromasažna kada pomoću kupke deluje relaksirajuće i opušta naše pacijente a fizioterapeuti uz pomoć tušapod pritiskom prelaze preko bolnog i povredjenog tkiva što veoma brzo daje vidljive i uspešne rezultate.

Četvoroćelijska kupka – se primjenjuje u kadicama na čijim zidovima su ugrađene elektrode. Namenjena je za ekstremitete, dve kadice za ruke i dve za noge, a pacijent oseća blago peckanje po koži.. Primenjuje se za bol, parezu nerva, artrozu zglobova šake i stopala, probleme sa cirkulacijom i dr.

Šetnica – je namenjena za tretman donjih ekstremiteta, odnosno potkolenica a predstavlja naizmeničnu primenu tople i hladne vode. To dovodi do širenja i skupljanja krvnih sudova što predstavlja svojevrstan trening za krvne sudove, i može se nazvati „vaskularnim vežbama“. Procedura traje 25-30 minuta. Koristi se kod sportskih povreda (uganuća, iščašenja), problema sa cirkulacijom, umornih i otečenih nogu.Termomineralni izvori Bujanovačke Banje spadaju u kategoriju sulfidnih, ugljeno-kiselih, fluoridnih i natrijum-hidro-karbonatnih hipotermi. Obzirom da je reč o termomineralnim izvorima, njihova temperatura mora prelaziti 20°C i bogati su bogati mineralima. Najpoznatiji ovakav izvor u Bujanovačkoj banji ima temperaturu od neverovatnih 43°C.

Širok je spektar bolesti kojima pogoduje topli efekat ovih mineralnih voda. S obzirom na pomenutu istoriju ovog kraja, nije neobična priča da su ove termomineralne vode korišćene u vreme starih Rimljana, a da su Turci za vreme svoje vladavine u srednjem veku počeli da iskorišćavaju i potencijale lekovitog blata.Kontakt informacije:

Budite slobodni da kontaktirate Bujanovačku Banju putem E-maila ili telefonom i njihov tim će Vam pružiti sve dodatne informacije. Uvek ljubazno osoblje, provereno!


Centrala: 017/7651-292

Recepcija: 017/7653-459 i 062/8842448

Komercijala: 062/8842470

Medicina: 062/8091876062/8842459 i 063/8755852

Fax: 017/7651-810

Direktor: 062/8842445

Mejl: sbbujanovackabanja@gmail.com

Sajt: https://bujanovackabanja.co.rs


Na Pčinjskom 017 – PORTALU o Bujanovačkoj Banji pročitajte:
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *