Ćevap, kralj srpskog roštilja



Ćevapćići, ćevapčići, kako im odoleti? Za to kako im odoleti vam ne možemo dati recept, ali zato za ukusne i sočne ćevape možemo! Izabrali smo jedan od mnogobrojnih, najjednostavnijih ali i najukusnijih za vas. Uživajte!

Sastojci:

  • 1,5 kg mlevene junetine, ½ kg jagnjetine
  • 4-5 čena belog luka
  • so i 2 kašičice sode bikarbone

Priprema:

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

Pre nego krenete oblikovati ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu. Prijatno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *