Čomić posetila Vranje i Pčinjski okrug

Danas je Tim Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, na čelu sa resornom ministarkom Gordanom Čomić, posetio Pčinjski okrug i Vranje.

U periodu od januara do juna ove godine bila je prva poseta Upravnih okruga i dogovorena je primena Zakona o planskom sistemu i ukazano na činjenicu da bi sve odluke na lokalnom nivou trebalo da se donose tako da svi budu uključeni. Na osnovu ovih poseta sačinjen je izveštaj koji prikazuje ,,stanje na terenu” kako iz oblasti za koju je zaduženo ministarstvo, tako i za sve druge važne teme, stoji na sajtu Grada Vranja.

Ova današnja poseta ministarke Gordane Čomić upriličena je u okviru novog kruga obilazaka okruga, koji se odvijaju pod radnim nazivom ,,Dogovor o konceptima razvoja”.

U ime gradskog rukovodstva goste je pozdravila zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Ona je izrazila nadu da će i ovaj neposredni kontakt sa ljudima na lokalu, predstavnicima udruženja i manjinskih zajednica dati željene rezultate.

,,Cilj novih poseta je da zajedno analiziramo izveštaj, kao i da ustanovimo da li je došlo do napretka u određenim oblastima nakon naših prethodnih poseta, kao i da popravimo ono što nije dobro u svim okruzima u Srbiji. Takođe, da razgovaramo i o dve osnovne teme za budućnost: o Strategiji ljudskih prava u Srbiji i o održivom razvoju. Mi smo alat za sve one u svim lokalnim samoupravama koji žele da razgovaraju, da se dogovorimo kako će Srbija da izgleda 2030. godine. Takođe, treba da znamo zašto je važno da Srbija ima Strategiju ljudskih prava. Izveštaj Evropske komisije pokazao je nedvosmisleno ocenu da je Srbija napredovala u oblasti vladavine prava i za to su zaslužne upravo lokalne samouprave’’, nalasila je ministarka Gordana Čomić.

Foto: sajt Grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *