CRVENI KRST BUJANOVAC ORGANIZUJE OBUKU U OKVIRU PROGRAMA “BORBA PROTIV TRGOVINE LJUDIMA”


Bujanovac, 16.maj 2019. – U okviru nedelje Crvenog krsta, koja se tradicionalno obeležava od 8. do 15. maja, na teritoriji Bujanovca sprovedeno je nekoliko akcija. Vredni volonteri su gotovo svakog dana bili na terenu zajedno sa zaposlenima ove organizacije. Prethodna nedelja je uspešno završena i Crveni krst nastavlja niz uspešnih akcija i ove nedelje.


Ova organizacija od 2005. godine sprovodi program “Borba protiv trgovine ljudima” koji se realizuje u celoj Srbiji sa raznim ciljnim grupama. Preporuke za realizaciju ovog programa Crveni krst Bujanovac je dobio od Ministarstva prosvete kao i ostalih državnih institucija. Ciljna grupa za pružanje informacija o problemu trgovine ljudima jesu deca i mladi, na koje Crveni krst Bujanovac obraća veliku pažnju.Radionice u okviru programa se rade putem vršnjačke edukacije. U proteklom periodu kroz obuku za vršnjačke edukatore prošlo je oko 50 mladih volontera koji su nakon obuke širili znanje deci predškolskog i školskog uzrasta i mladima na teritoriji opštine Bujanovac.

Međutim, nakon završetka škole, veliki broj mladih edukatora odlazi na studije u druge gradove, tako da se stvorila potreba i mogućnost da se edukuju dodatni edukatori koji bi nastavili sa realizacijom. U prostorijama Crvenog krsta Bujanovac u periodu od 17. do 19. maja 2019. biće održana obuka, na kojoj će prisustvovati 11 mladih volontera iz Crvenog krsta Bujanovac, a obuku će realizovati treneri iz Kragujevca, Gračanice i Bujanovca.


Ovoj edukaciji prethodile su radionice koje su održane u S.Š. “Sveti Sava” sa učenicima ove škole. Učenicima prvog razreda srednje škole su predavanja na ovu temu bila izuzetno zanimljiva i nekoliko njih je poželelo da postane deo ove priče – istakao je saradnik za programske aktivnosti Vlastimir Stojković.  On je naglasio da ga raduje činjenica da će Crveni krst Bujanovac dobiti nove, mlade edukatore, koji će biti spremni da u budućnosti na samostalnim radionicama daju sve od sebe kako bi podigli svest sugrađana o ovom problemu.

Za naredni period najavljena je Akcija dobrovoljnog davanja krvi koja će biti održana u prostorijama Crvenog krsta Bujanovac 29. maja 2019. A nakon te akcije 30. maja 2019. predviđena je akcija „Vojni lekar na selu”.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL

Piše: Milica Zlatković

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *