Da li će Facebook promeniti ime?


Tokom narednih dana Američki tehnološki gigant planira da promeni ime.

Prema pisanju portala Verdž, koji prenosi Buka, navodi se da direktor Fejsbuka Mark Zukerberg planira da o promeni imena kompanije razgovara 28. oktobra na godišnjoj konferenciji “Konekt”, ali bi to moglo biti učinjeno i ranije.

Vest o promeni imena objavljena je u vreme kada se kompanija suočava sa sve jačom kontrolom vlasti SAD zbog svog načina poslovanja.

Analitičari navode da će promena imena Fejsbuku omogućiti da bolje kontroliše grupacije koje su pod njegovim okriljem, poput Instagrama, “ocapa, Okulusa i drugih.

Portal ističe da nije neuobičajeno da velike firme iz Silikonske doline menjaju svoje ime u nameri da prošire svoje usluge.

Gugl je oformio Alfabet kao holding kompaniju 2015. godine kako bi se proširio izvan svog poslovanja u oblasti pretrage i reklame, te nadzire rad brojnih firmi od vozila sa samostalnim upravljanjem i zdravstvene tehnologije do obezbeđenja interneta u udaljenim regionima.

Promena brenda ili imena, takođe će se odraziti i na pažnju koju Fejsbuk obraća na gradnju takozvanog metaverzuma, što je “virtuelni svet u kojem ljudi mogu da koriste razne uređaje za kretanje i komunikaciju”.

Fejsbuk je imao velika ulaganja u virtuelnu realnost i proširenu realnost i namerava da poveže skoro tri milijarde korisnika putem nekoliko uređaja i aplikacija.

U izveštaju Verdža navodi se da bi novo ime kompanije moglo biti povezano sa horizontom jer je Fejsbuk nedavno promenio ime svoje platforme za igrice Horizont u Svetovi horizonta.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *