Da li je muškarcima fudbal bitniji od žena?

Foto – Pexels

Opšte je poznata činjenica da je fudbal velika ljubav većini muškaraca. Nekim muškarcima je fudbal i mnogo više od ljubavi – fudbal im je opsesija.

S obzirom da je u toku Svetsko prvenstvo u fudbalu, jasno možemo da zaključimo da je fudbal definitivno omiljeni sport u našoj zemlji. Iako su naši „orlovi“ završili takmičenje na Mundijalu, većina muškaraca je i dalje „prikovana“ uz svoje kauče i fotelje i pomno prati dešavanja na fudbalskom terenu u Kataru.

Dok je fudbal na TV ekranu, muškarca u tom trenutku ništa drugo ne zanima, a ponajmanje partnerka. Većina žena zna da nije pametno započinjati bilo kakvu konverzaciju dok njihov partner gleda fudbal, jer je on, ili uopšte neće registrovati, ili će početi da viče na nju.

Postavlja se pitanje da li je muškarcima fudbal zaista bitniji od žena?

Agencija za ispitivnje javnog mnjenja “OnePoll“ je sprovela jedno istraživanje s namerom da utvrdi o čemu muškarci najviše pričaju kada se nađu među prijateljima. Istraživanje je obuhvatilo oko 5.300 muškaraca iz 15 zemalja, starosti od 25 do 40 godina. Rezultati pokazuju da je muškarcima fudbal ubedljivo najvažnija tema za razgovor.

O fudbalu najviše pričaju (85%), žene su na visokom drugom mestu (44%), posle fudbala i žena, muškarci najradije razgovaraju o poslu (38%), novcu (27%), automobilima (20%), izlascima, porodici, filmovima (18%).

Međutim, iako više pričaju o fudbalu nego o ženama, to dame ipak ne treba da brine. Muškarcima fudbal jeste najzanimljivija tema za razgovor, ali to ne znači da im je fudbal bitniji od žena. Oni samo pričaju o fudbalu, ali i dalje misle o ženama.

Dakle, čak i kada su potpuno fokusirani na utakmicu i deluju potpuno odsutno i nezainteresovano za bilo šta drugo, žene su im i dalje bitne. Bar bi tako trebalo da bude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *