Danas počinje isplata 100 evra građanima koji su se prijaviliDanas počinje isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs.

Dnevno će se uplaćivati novac na račune oko pola miliona građana, a tom dinamikom očekuje se da će do 1. ili 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Krajnji rok za prijavu je 5. jun, a onima koji se budu prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen na račune banaka do 7. juna.

Građani mogu da se prijave preko portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs ili putem kontakt centra na broj telefona 0800 101 100

Ukupno 4.000.000 građana Srbije prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra zaključno sa subotom, objavio je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.

Prvo je isplata ove novčane pomoći počela za penzionere 15. maja, a za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja.

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *