DOBITNICI PRIZNANJA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MEDICINSKIH SESTARABujanovac, 15.maj 2019. – Među ovogodišnjim dobitnicima Srebrnog znaka iz Doma Zdravlja u Bujanovcu su medicinske sestre Jasminka Ilić i Džemilje Aljiti. Mariji Dimitrijević, glavnoj medicinskoj sestri pripala je čast da ispred Doma Zdravlja primi zahvalnicu za doprinos razvoju, afirmaciji udruženja Zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga.

Marija Dimitrijević obavlja funkciju glavne medicinske sestre već  6 meseci. Član je Udruženja medicinskih sestara i tehničara 15 godina, od ukupno 24 koliko Udruženje postoji.


,,Dom Zdravlja u Bujanovcu je zaslužio da postane dobitnik jedne ovakve zahvalnice na osnovu međusobne uspešne saradnje, organizovanih predavanja, kao i saradnje sa Komorom, a sve to u cilju dobijanja neophodnih bodova za licencu“, rekla je Marija.

Glavna medicinska sestra ističe da je bila ponosna, pre svega, jer čini nešto za dobrobit naše zdravstvene ustanove i zato što je upravo našoj ustanovi pripala ta čast da bude ovogodišnji dobitnik zahvalnice za afrimaciju, razvoj i doprinos udruženju svih zaposlenih koji su članovi istog. Očekivanja su ispunjena u potpunosti. Organizacija na Međunarodni dan medicinskih sestara je bila uspešna, kreativna i edukativna. Nakon svečane dodele održano je predavanje, a  svečana ceremonija nastavljena je u sali Doma Vojske u Vranju koktelom i malom zakuskom za sve članove udruženja.

Jasminka Ilić – dobitnica Srebrnog znaka

Rođena 1969. godine u porodici prosvetnih radnika.  Budući da je život prosvetnih radnika nosio sa sobom česte selidbe iz mesta u mesto, upravo te selidbe su kod nje razvile sposobnost prilagodljivosti  novonastalim situacijama i okruženjima.

Srednju medicinsku školu završila je 1987. Iste godine se zaposlila u Domu Zdravlja Bujanovac u Službi patronaže u kojoj je radila narednih 5 godina.  Nakon toga je nastavila svoj rad u isturenoj ambulanti pri fabrici za proizvodnju dušeka i nameštaja „SIMPO“. Rad u ovoj ambulanti je obeležio njen radni vek, ali i naučio je da se oslanja isključivo na svoje znanje i sposobnosti. 


U septembru 2017. počinje sa radom dermatovenerološki dispanzer i počinje nova faza njenog radnog  veka – za nju jedna nova avantura.

,,U moje dodatne aktivnosti, sem redovno radnih spada i objavljivanje rada na Simpozijumu zdravstvenih radnika na Zlatiboru na temu zastupljenosti određenih oboljenja u Pčinjskom okrugu  2005. god. Od aprila 2015. god. sam član Izvršnog odbora Udruženja zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga i potpredsednik ovog Udruženja. Najveći cilj mog angažovanja je zaštita interesa članova ovog Udruženja“, rekla je Jasminka.

Napomenula je da nakon 32 god. rada može reći da je zadovoljna svojim poslom i da zaista voli posao koji radi. Uživa u komunikaciji s ljudima i organizovanju rada. Trudi se da uvek pomogne, pruži adekvatnu medicinsku pomoć, psihološku podršku i svakom pacijentu izađe u susret. Njen moto u radu je da su lepa reč i topao osmeh često važniji od leka.

Džemilje Aljiti  – dobitnica Srebrnog znaka

Rođena 1965. godine u okolini Medveđe. Osnovnu i srednju školu završila u Prištini. Studirala je medicinu i apsolvirala, ali zbog zdravstvenih problema odustala od sna da jednog dana postane lekar. Majka je deteta koje studira medicinu i nastavlja da realizuje njene snove. Od 1997. god. radi u Domu Zdravlja Bujanovac kao glavna sestra opšte medicine, a već 7 godina radi sa oftamologom.

,,Za mene ovaj Srebrni znak predstavlja veliki uspeh. Napisala sam 4 stručna rada i prezentovala na Kongresu medicinskih radnika na Zlatiboru. Na osnovu toga sam dobila tu čast da budem jedna od ovogodišnjih dobitnika Srebrnog znaka. Za svakog zdravstvenog radnika koji je svakodnevno u dodiru sa pacijentima, osmeh i zadovoljstvo pacijenta znače mnogo, a kada još za to dobijete pohvalu, nema veće sreće“ , istakla je Džemilje.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL

Piše: Milica Zlatković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *