Dragana Stanković Tasić na čelu Osnovnog suda u Vranju

U redakciju naše televizije stiglo je saopštenje za javnost Osnovnog suda u Vranju, potpisano od strane vršioca funkcije predsednika suda Aleksandre Tošić Arsić, koje prenosimo u celosti:

– Danas će u Osnovnom sudu u Vranju na svečanoj sednici svih sudija u 12, koja će biti održana uz primenu svih epidemioloških mera određenih odlukama Vlade RS i Kriznog štaba, na funkciju predsednika suda stupiti sudija Dragana Stanković Tasić, izabrana odlukom Narodne skupštine RS od 23.12.2020. godine.

Kako zbog epidemiološke situacije u toku ove godine nisu bile održane konferencije za medije radi izveštavanja građana o radu suda, ovom prilikom obaveštavamo javnost da je na početku 2020. godine Osnovni sud u Vranju imao ukupno u radu 26.294 predmeta od čega starih predmeta 7.441. Dana 03.06.2020.god. izvršena je primopredaja između tada VF predsednika suda Stojadina Stankovića i sudije Aleksandre Tošić Arsić koja je odlukom predsednika Višeg suda u Vranju Dragane Ilić Marković, postavljena za VF predsenika, u kom momentu je sud imao u radu ukupno 19.836 predmeta.

Pored svih epidemioloških mera koje se sprovode u Osnovnom sudu u Vranju, imajući u vidu i proglašeno vanredno stanje na teritoriji RS kada je sud postupao samo u predmetima koji ne trpe odlaganje, ceneći činjenicu da sud nije radio zbog izolacije zaposlenih u periodu od 18.03.2020. godine do 13.04.2020. godine, kao i da je jedan broj zaposlenih bio zaražen virusom Korona a jedan broj izolovan po odlukama nadležnog organa, rešeno je toku 2020 zaključno sa 29.12.2020. godine ukupno 20.152 predmeta od čega starih 6.481 predmet, s tim što je od 03.06.2020.god., u drugoj polovini godine rešen najveći broj od ukupno rešenih predmeta i to 13.694 od toga starih 5.143.

Ukupan broj nerešenih predmeta na dan 29.12.2020.god. pre stupanja na funkciju nove predsednice suda Dragane Stanković Tasić je ukupno 6.142 od čega je starih predmeta samo 609.

Ovaj broj predmeta, posebno starih, rešen je i pored svih otežavajućih okolnosti zbog epidemije zarazne bolesti Kovid 19 i to zahvaljujući izuzetnoj saradnji svih sudija i zaposlenih u sudu, pripravnika i volontera, njihovoj organizovanosti, požrtvovanosti i posvećenosti poslu, toleranciji i odgovornom ponašanju ali ne samo njih već i posetilaca suda, stranaka i advokata, zbog čega danas pre primopredaje izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalnost na tome, kao odlazeći VF predsednika suda, sa željom da Osnovni sud u Vranju u narednom periodu na čelu sa novom predsednicom suda postigne još bolje rezultate u vršenju sudske vlasti, zaštiti sloboda i prava građana, prava i interesa pravnih lica i obezbeđivanju ustavnosti i zakonitosti – navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Vranju.

Izvor: Vranjska plus

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *