Drugi dijalog mladih sa donosiocima odluka u Vranju

Danas je u Vranju održan drugi ,,Dijalog mladih sa gradonačelnikom“. Reč je o događaju koji se drugi put organizuje u našem gradu, ali prvi put u organizaciji Udruženja mladih ,,Naš svet, naša pravila“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Vranja.

U dijalogu sa mladima osim gradonačelnika, dr Slobodana Milenkovića, učestvovali su zamenica Zorica Jović, gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić, gradski većnik za omladinu i sport Nenad Đorđević i koordinator KZM Luka Trajković.

Cilj današnjeg dijaloga bio je da mladi u direktnom razgovoru sa gradonačelnikom i donosiocima odluka izraze svoja razmišljanja, svoje probleme i moguća rešenja tih problema, kako bi zajednički doprineli da se položaj mladih u Vranju poboljša. Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Milenković izrazio je zadovoljstvo što još jednom ima priliku da se susretne sa mladim sugrađanima i čuje njihove stavove, potrebe i predloge.

,,Veoma sam ponosan jer smo nakon prošlog dijaloga sa mladima uspeli da realizujemo neke od predloga, pre svega da formiramo Lokalnu mrežu za borbu protiv vršnjačkog nasilja. To smo stavili u funkcionalne okvire, operativno aktivirali i sada možemo sa ponosom reći da smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja ima i skupštinsku odluku koja se tiče mera u borbi protiv vršnjačkog nasilja“, rekao je pored ostalog gradonačelnik.

Dodao je da je bilo još pitanja o kojima se razgovaralo, pre svega kada su u pitanju omladinska politika, prostori i sadržaji za omladinu, kao i jedan od najvažnijih problema, a to je zapošljavanje mladih.

,,Smatram da smo od prošlog susreta sa mladima, a to je pre nekih šest meseci, krenuli sa neke pozicije i da je veći broj tada iznetih zahteva realizovano. Takođe, upravo je raspisan i Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata za realizaciju Akcionog plana za mlade. Danas ponovo želim da čujem šta je to još što muči mlade u našem gradu“, istakao je gradonačelnik Milenković i osvrnuo se na obrazovne kapacitete, zapošljavanje mladih, izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju omladinskog centra i ostala pitanja važna za ostanak mladih u Vranju.

,,Tu smo da vas saslušamo i da vidimo koliko smo u mogućnosti da vam izađemo u susret“, kazao je gradonačelnik. U ime Udruženja mladih ,,Naš svet, naša pravila“ Đorđe Stojanović podsetio je da se ,,Dijalog mladih sa gradonačelnikom“ realizuje u okviru projekta ,,Lokalna saradnja mladih za razvoj omladinske politike u Vranju i Bujanovcu“, koji podržava Beogradska otvorena škola uz pomoć Švedske.

U dijalogu sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima, mladi su izneli probleme, ali i moguća rešenja u tri tematske celine, a to su omladinska politika, zdravlje i bezbednost mladih i zapošljavanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *