Ekipa OŠ “Vuk Karadžić” osvojila srebrnu medalju


U organizaciji Svetske školske sportske federacije, Svetsko školsko prvenstvo u košarci održano je je Beogradu. Na turniru učestvovala je i ekipa OŠ “Vuk Karadžić” iz Vranja. Predvođeni nastavnikom Branimirom Stošićem, učenici Andreja Stojanović, Arsenije Arsić, Vojin Savić i Luka Stošić, osvojili su drugo mesto i srebrne medalje na ovom takmičenju.

U grupnoj fazi takmičenja, oni su ostvarili pet pobeda i jedan poraz.

,,U finalnoj utakmici protiv odlične ekipe iz Ugande, vođena je velika borba, ali na žalost, naša ekipa poražena je u produžecima, iako su bili u vođstvu i nedostajao im je samo jedan poen za pobedu. Pokazali su odličnu igru i ponosni smo na njihov uspeh”, izjavila je direktorka škole Marina Stojanović.

Tim povodom je i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković uputio čestitku mladim košarkašima, stoji na sajtu gradu Vranja.

,,Sve pohvale za izvanrednu igru, postignut rezultat i dostojno reprezentovanje škole ,,Vuk Karadžić”, grada Vranja i Republike Srbije. Želim vam puno uspeha u narednom periodu i još mnogo novih medalja”, piše u čestitki gradonačelnika Milenkovića.

Foto: sajt grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *