,,Evropska nedelja lokalne demokratije” obeležava se pod sloganom „Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mere”

U obeležavanju ,,Evropske nedelje lokalne demokratije” (ENLD), koja se održava pod sloganom „Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mere”, grad Vranje je i ove godine uzeo učešće.

U okviru ovog evropskog godišnjeg događaja lokalne vlasti iz 47 država organizuju javne događaje i susrete sa građanima u cilju njihovog uključivanja u rešavanje aktuelnih pitanja. Cilj organizovanja ,,Evropske nedelje lokalne demokratije” je promosivanje i podsticanje demokratske participacije, posebno na lokalnom nivou, podizanje svesti građana o načinu rada lokalnih vlasti, kao i informisanje o mogućnostima učešća u lokalnim procesima donošenja odluka, piše na sajtu Grada Vranja.

Povodom ovog događaja Kancelarija za mlade Grada Vranja i Akademija tehničko-strukovnih vaspitačkih studija – Odsek Vranje, u periodu od 11. do 15. oktobra, sa početkom od 15 sati, organizovaće nekoliko radionica u skladu sa ovom temom za 2021-2022. godinu u amfiteatru Akademije.

Program obeležavanja ,,Evropske nedelje lokalne demokratije” (ENLD) u Vranju počeo je radionicom o stanju životne sredine u Vranju.

Gradska većnica Danijela Milosavljević prisustvovala je ovom događaju u ime gradskog rukovodstva. Istakla je da se Grad Vranje, kao i prethodne dve godine, uključio u obeležavanje ovog evropskog godišnjeg događaja sa ciljem da što više ljudi uzme učešće u procese donošenja odluka koje su važne za razvoj i unapređenje lokalne zajednice.

,,Ove nedelje biće realizovane radionice koje se odnose na zaštitu i očuvanje životne sredine. Prioritet je unapređenje ekološke svesti građana i preduzimanje mera kako bi se očuvala priroda. Takođe, u okviru programa obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije, predstavnici javnih preduzeća ,,Vodovod”, ,,Komrad” i ,,Srbijašume” održaće predavanja na temu zaštite i unapređenja životne sredine. Najvažniji cilj je indentifikovanje problema, a nakon toga razmatranje svih predloga za njihovo rešavanje. Zbog toga, koristim priliku da pozovem pre svega mlade ljude da narednih dana prisustvuju planiranim radionicama i daju svoj doprinos i predloge za rešavanje problema u oblasti ekologije, što će doprineti čistijoj i uređenijoj životnoj sredini u našem gradu”, izjavila je gradska većnica.

Do petka će biti organizovane radionice koje se odnose na ulogu grada i javnih preduzeća u zaštiti životne sredine, klimatske promene i ulogu građana u zaštiti životne sredine i ozelenjavanje grada.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *