Evropska noć muzeja i Muzej za 10 od danas u Vranju

Narodni muzej u Vranju i ove godine priključio se obeležavanju manifestcije “Muzeji za 10”. Reč je nacionalnoj muzejskoj inicijativi, najvećoj u Srbiji i jedinstvenoj u Evropi. Održava se po osmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija. Manifestacija traje od 14. do 20. maja.

U okviru 18. “Noći muzeja”, Narodni muzej u Vranju tokom manifestacije otvorio je vrata svojih objekata danas, od 8 sati pa sve do ponoći: Pašinog konaka, Muzej kuće Bore Stankovića i Galerije za sve posetioce, dok će od utorka do petka radno vreme svih objekata biti od 8 do 20 časova.

U Pašinom konaku Vranjanci će moći da razgledaju nedavno otvorenu stalnu postavku Narodnog muzeja, dok će u Galeriji od 19 sati biti otvorena izložba pod nazivom ,,Nove akvizicije 2015- 2021’’. Reč je o izložbi umetničkih dela otkupljenih za zbirku savremene umetnosti Odeljenja istorije umetnosti vranjskog muzeja na osnovu konkursa i po podršci Ministarstva kulture, naznačeno je na gradskom sajtu.

U Muzej kući Bore Stankovića u sredu, 18. maja, od 18 sati i 30 minuta biće prikazana tv drama ,,Bora pod okupacijom’’.

Tokom trajanja Manifestacije ulaz će biti BESPLATAN.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *