Fenomenalna čorba od tikvica

Brzo, lako i jednostavno, a ukusno. I zdravo, što je takodje bitno!



Potrebni sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • 1 kašika kisele pavlake
  • So i začini po ukusu

Postupak pripreme:

Na ulju prodinstajte sitno seckani crni i beli luk. Dinstajte par minuta, uz mešanje, da omeknu i blago porumene.. U medjuvremenu očistite tikvicu, pa isecite na komade željene veličine. Možete da izrendate ili isečete na kockice.

Dodajte luku pa prodinstajte zajedno do 1 minut. Postepeno ulijte vodu, otprilike 1 litar, manje-više u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate, i od toga koliku gustinu želite. Ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.

Tikvica je brzo gotova, več kroz nekih 5-10 minuta fino omekne. Tada, po želji, možete da ispasirate tako da dobijete krem čorbu.

Sledi zaprška – pomešajte jaje i pavlaku pa dodajte u čorbicu i energično promešajte da se sve fino sjedini. Ostavite da ukrčka još 1-2 minuta, pa sklonite sa ringle. Na kraju dodajte začine.

Ovako pripremljena čorba može da se jede i topla i hladna, odlična uz pašče integralnog hleba, malo sira i dosta sveže salate.

Prijatno!

Receptopedija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *