Galerija Narodnog muzeja: Danas se otvara izložba pod nazivom “Dragi dnevniče”

Večeras od 20 časova će u Galeriji Narodnog muzeja biti otvorena izložba ,,Dragi dnevniče”, autorke Cvete Šebez, dizajnerke tekstila iz Beograda. Ova postavka ukazuje na važnost održavanja mentalne higijene kod ljudi, sa posebnim fokusom na ispitivanje novonastale situacije izazvane pandemijom virusa u kojoj se čitav svet trenutno nalazi.

Ova izložba je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja RS na konkursu za 2021.godinu, a izabrana na konkursu Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

Cveta Šebez rođena je u Beogradu 1992. godine. Završila je srednju stručnu školu – Školu za dizajn 2008. godine, smer tekstil, a zatim i osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer dizajn tekstila. U januaru 2020. godine stiče zvanje master dizajnera i iste godine postaje ULUPUDS-ov član kandidat. Pored tekstilnog dizajna usmerena je i na stvaranje tekstilne umetnosti. U radovima joj se uglavnom prepliću linije i površine ispunjene teksturama, kao i strukture različitih kvaliteta dobijene korišćenjem kombinacije tekstilnog i drugih likovnih medija, stoji na sajtu grada Vranja.

Autorka je izlagala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama.

Mala sala Galerije Narodnog muzeja u Vranju otvorena je svakog radnog dana za posetioce u periodu od 10 – 17 sati, a vikendom od 10 -14 časova. Posetioci su dužni da se pridržavaju mera propisanih od Vlade Republike Srbije.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *