GDE SE IZGUBIO NAZIV DOMA KULTURE ,,VUK KARADŽIĆ“ U BUJANOVCU I DA LI MENJA SVOJU FUNKCIJU?!


Građani Bujanovca javljaju se u sve većem broju redakciji PČINJSKOG 017 – PORTALA i pitaju zašto u centru grada ispred  Doma kulture  ,,VUK  KARADŽIĆ“  ne postoji više naziv koji je očigledno iz njima nepoznatih razloga okrečen  i da li će se možda koristiti u neke druge svrhe?!

Nakon odluke  direktora Doma kulture ,,Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, Jetmira Ismailija aprila ove godine da se film „Balkanska međa“ povuče sa repertoara bioskopa, očigledno je da sve to zajedno sa ovim nosi poruku segregacije.

Mišljenja su da je direktor Doma kulture narušio razvoj kulture i umetnosti u Bujanovcu, ali da je time narušio i međuljudske odnose, kao da neisticanjem naziva  i dalje  utiče na  pogoršavanje međunacionalnih odnosa.

Iz arhive, kada je Dom kulture ,,VUK KARADŽIĆ“ u Bujanovcu ponosno nosio obeležja na srpskom i albanskom jeziku.

Da li ovakvi postupci vode očuvanju mira i razumevanja između Srba i Albanaca ili na neki način zadiru u nacionalna osećanja srpske  etničke zajednice u Bujanovcu?!

Javna preduzeća, ustanove i službe osnovane na celoj teritoriju Republike Srbije po zakonu  imaju  obavezu javnog   isticanja naziva.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL

Piše: NENAD TASIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *