Gledanje ovog videa toliko opušta – uspavanka za odrasleGledanje ovog videa toliko opušta da ga možemo nazvati uspavankom za odrasle.

Video pokazuje reku na severu Irske okruženu šumom i mostić na njoj. Osim predivnog prizora za oči, video je postao megapopularan zbog zvukova prirode koji neverovatno opuštaju.

Napravio ga je vizualni umetnik Johnnie Lawson, tako što je dve godine snimao istu scenu u prirodi, na toj reci. Ni sam nije bio svestan koliko njegov video danas pomaže ljudima koji imaju problema sa stresom i nesanicom!

Počeli su mu pisati ljudi iz celog sveta, impresionirani time kako ih video uspavljuje. Pisma mu stižu čak iz Severne Koreje, Afrike, Japana …

Minutaža videa je savršena – nešto više od osam sati, upravo koliko je dovoljno za zdravo spavanje. Zahvaljujući tome, ako se neko i probudi usred noći, zvukovi će ga ponovo brzo uspavati.

U jednom od pisama koja su umetniku stigla, piše:

“Od kada sam otkrio ovaj video, duže spavam i dani su mi bolji. Borio sam se s pokušajima spavanja u tišini, ali nešto mi je nedostajalo i bio sam frustriran svakog jutra nakon buđenja. Sad jednostavno pustim video, a zvuk me lepo uspava i osećam se mnogo bolje u jutarnjim satima. Hvala vam što ste mi to omogućili! “

Na YouTube-u snimak je pogledalo već više od 24 miliona ljudi, a zašto, proverite i sami već večeras!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *