Godišnjica oslobođenja u Drugom svetskom ratu biće obeležena u Vranju i Vranjskoj Banji

Na dan kada je Vranjska Banja oslobođena u Drugom svetskom ratu, 6.septembra, u ponedeljak u 11 časova biće odata počast herojima koji su dali svoje živote, polaganjem venaca kod Spomenika palim borcima. U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, istog dana u 19 sati, otvoriće se izložba Likovna kolonija “Vranje 2021”.

Istim povodom, obeležavanje 77. godišnjice oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, u utorak 7. septembra, u 9 sati, u maloj sali Skupštine grada, rukovodstvo grada organizovaće prijem za delegaciju SUBNOR-a. Sat vremena kasnije biće održana svečana sednica Skupštine grada, na kojoj će se obratiti predsednik dr Dejan Tričković, stoji na sajtu grada Vranja.

Kraj Spomenika revoluciji, na platou ispred Pedagoškog fakulteta, biće položeni venci u 11 sati, a na skupu će govoriti gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. U 14 sati i 30 minuta, u Galeriji Narodnog muzeja, biće otvorena izložba fotografija ,,Učešće 8. srpske brigade u završnim operacijama za oslobođenje zemlje od 1944. do 1945. godine”.

Na Dan oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, u 20 sati, na platou kod spomenika ,,Čika Miti” biće održana svečanost povodom zavšetka radova na rekonstrukciji mozaika ,,Karta Vranja”.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *