Grad Vranje obeležio Dan pobede nad fašizmom

Ispred Spomenika revoluciji u Vranju obeležen je 9. maj – Dan pobede nad fašizmom.

Foto: Pčinjski 017 – Portal

Gradonačelnik Slobodan Milenković podsetio je na sva zlodela nacističke ideologije za vreme Drugog Svetskog rata.

,,Drugi Svetski rat bio je najveći oružani sukob u istoriji čovečanstva, trajao je 6 godina i poginulo je najmanje 55 miliona ljudi. Srpski narod, kao i uvek, hrabro je stao u odbranu svoje zemlje, slobode i časti. Ponosno, podignute glave, neustrašivi srpski vojnici branili su životima svoju domovinu, bez oklevanja, bez predaje. Zvezda vodilja bila je sloboda- taj uzvišeni ideal. Danas,  9. maja obeležava se Dan pobede nad fašizmom, kada je Nemačka 1945. godine potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Ovde smo da odamo počast oslobodiocima Vranja, koji su svoje živote položili za nas, za mir i blagostanje. Borci iz ovog kraja učestvovali su u borbama tokom Drugog svetskog rata i nesebično dali svoj doprinos u dostizanju slobode. Ostaje nam da se uvek sećamo njihove velike žrtve i da ih pominjemo sa pijetetom. A nama njihovim potomcima ostaje u amanet, da slobodu čuvamo, da se u njoj razvijamo i napredujemo,‘’ naglasio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

On je dodao i da je neophodno negovati i razvijati dobre odnose sa drugim gradovima i državama, jer jedino na taj način, uz razvoj i međusobnu podršku, možemo osigurati konstantni razvoj i napredovanje.

Foto: Pčinjski
017 – Portal

Na Spomenik revoluciji vence i cveće položili su: gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima, delegacije vojske, policije, kao i predstavnici boračkih organizacija opštine Brod iz Republike Srpske i grada Vranja.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *