Grad Vranje raspsao Javni poziv za energetsku sanaciju

Raspisan Javni poziv za učešće privrednih subjekata za sprovođenje mera energetske sanacije

Gradsko veće raspisalo je Javni poziv za učešće direktnih korisnika, privrednih subjekata, za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja.

Predmet Javnog poziva je sprovođenje sledećih mera energetske efikasnosti:

  • Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača
  • Postavljanja termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.
  • Postavljanja termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice
  • Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na biomasu
  • Ugradnja toplotnih pumpi
  • Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora
  • Ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.
  • Ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem.


Dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici Grada Vranja, link: https://vranje.org.rs/fascikla/energetska-sanacija i sadrži:

Javni poziv,
Prilog 1: Prijava,
Prilog 2: Izjava,
Prilog 3: Informacija o potrebnoj tehničkoj dokumentaciji,
Prilog 4: Kontrolna lista plana za upravljanje životnom sredinom i socijalnim pitanjima.

Dokumentacija se dostavlja u zatvorenoj koverti sa naznakom: „Prijava za javni poziv za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova– NE OTVARATIˮ. Na poleđini koverte navesti kontakt podatke podnosioca prijave.

Prijave se dostavljaju neposredno ili preporučenom poštom na adresu Grada Vranja, ul. Kralja Milana br.1, 17500 Vranje – Komisija za realizaciju mera energetske sanacije ili lično na šalteru Gradske uprave grada Vranja br.1 u uslužnom centru.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog poziva zainteresovana lica se mogu obratiti na kontakt telefon 017/402-381 ili elektronsku adresu: energetskasanacija@vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *