Grad Vranje: U nedelju referendum o promeni Ustava Republike Srbije

Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije, u nedelju 16. januara biće održan republički referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije. Građani će imati priliku da se izjasne o referendumskom pitanju: ”Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?”, zaokruživanjem reči: „DA” ili „NE”.

Glasanje će biti organizovano u periodu od 7 do 20 časova na teritoriji Grada Vranja, uključujući i gradsku opštinu Vranjska Banja. Ukupno će biti otvoreno 106 glasačkih mesta.

U prethodnom saopštenju Gradske izborne komisije navedeno je da glasači mogu da obaveste nadležnu Komisiju o glasanju van glasačkog mesta, počevši od petka, 14. januara 2022. godine, a najkasnije na dan glasanja, do 11 časova. Obaveštenje glasača o glasanju van glasačkog mesta pre dana glasanja može se dostaviti 14. i 15. januara (petak i subota) u vremenu od 8 do 20 časova, na broj telefona 017/ 412-196.

Podsećamo da pravo glasanja van biračkog mesta imaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *