Gradska izborna komisija (GIK) obaveštava o glasanju van glasačkog mesta

Gradska izborna komisija obaveštava glasače, u vezi glasanja na refendumu o izmeni Ustava, da mogu da obaveste nadležnu Komisiju o glasanju van glasačkog mesta. To mogu uraditi od petka 14. januara pa sve do 11 časova na dan glasanja (16. januara).

Obaveštenje o glasanju pre samog dana glasanja vrši se preko Gradske izborne komisije grada Vranja. Na dan glasanja, glasač može da obavesti glasački odbor, neposredno ili preko potkomisije (GIK), putem telefona ili uz pomoć lica koje samo odabere, prenosi sajt Grada Vranja.

Broj telefona potkomisije na koji glasači mogu obavestiti o glasanju van biračkog mesta pre dana glasanja, 14. i 15. januara (petak i subota) u vremenu od 8 do 20 časova je 017/ 412-196.

Pravo glasanja van biračkog mesta imaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica.

Glasač prilikom prijavljivanja treba da navede sledeće lične podatke: ime i prezime, JMBG, adresu i prebivalište i kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na glasačkom mestu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *