Gradska uprava Vranje: Ostvarivanje prava na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva

U skladu sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, svi korisnici koji su od 01. jula 2018. godine ostvarili pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta, prava na ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta – imaju pravo da traže od nadležnog organa, odnosno Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, izmenu pojedinačnog rešenja.

Ovo pravo razlike naknade zarade za vreme porodiljskog odsustva, imaće porodilje čija je naknada zarade u periodu korišćenja porodiljskog odsustva utvrđena u bilo kom iznosu koji je manji od iznosa minimalne zarade na dan podnošenja zahteva, stoji na sajtu grada Vranja.

Podnošenje zahteva za izmenu pojedinačnog akta-rešenja moguće je u roku od šest meseci, a završava se 7. novembra 2021.godine. Za više informacija svi zainteresovani se mogu obratiti Odeljenju za društvene delatnosti – Odseku za društvenu brigu o deci.

Zahtev možete preuzeti ovde.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *