Gradsko veće prvacima dodeljuje 7.000 dinara


Na 150. sednici Gradskog veća kojom je predsedavala zamenica gradonačelnika Zorica Jović, između ostalog, razmatran je i prihvaćen Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem JU Turistička organizacija grada Vranja za 2022. godinu.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i Tekst javnog poziva za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja, kao i Nacrt dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2023. godinu.

Takođe, razmatran je i usvojen Tekst trilateralnog ugovora o korišćenju sredstava zajma namenjenih realizaciji programa ,,Integrisano upravljanje čvrstim otpadom “.

Prema rečima gradske većnice Danijele Milosavljević reč je o proširenju deponije Meteris.

Nakon dobijanja saglasnosti od strane Skupštine grada, pomenuti ugovor će biti zaključen između republike, JKP ,,Komrad” i Grada. Sredstva će biti korišćena u svrhu finansiranja investicionih mera i programa kojima se unapređuje sistem sakupljanja, separacije, tretmana i odlaganja komunalnog otpada na teritoriji grada, istakla je gradska većnica.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Predlog odluke o utvrđivanje visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Vranja.

Prema ovoj odluci, koju je obrazložila zamenica gradonačelnika Zorica Jović, roditeljima budućih prvaka na račune će biti uplaćena sredstva u visini od 7.000 dinara i odluka će biti realizovana odmah nakon dostave spiskova učenika iz svih osnovnih škola sa teritorije grada.

Takođe, gradski većnici usvojili su i Nacrt Odluke o usvajanju izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Aleksandrovačkog jezera, kao i Odluku o izmeni i dopuni odluke o socijalnoj zaštiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *